Baykal mektubunu gönderdi

Başbakan Erdoğan'ın 'Demokratik Açılım' ile ilgili gönderdiği içinde görüşme talebininde olduğu mektubuna CHP Lideri Baykal yanıt verdi.

Başbakan'ın mektubuna, cevap yazarak karşılık veren Baykal'ın, 6 sayfalık mektubu Erdoğan'a ulaştı. İçinde CHP'nin 99 yılına ait 'Kürt Raporu'nun da bulunduğu mektupta Baykal, bazı kırmızı çizgileri esas alarak Başbakan ile görüşebileceğini belirtirken, ''Önümüzdeki bir hafta içinde bir gün önceden bildirmeniz halinde uygun göreceğiniz herhangi bir saatte CHP Genel Merkezi'nde sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağım'' dedi.

CHP'den gönderilen yanıt mektubunda ''Demokratik Açılım' sürecine, 1989 yılında başkanlığını Deniz Baykal'ın yaptığı komisyon tarafından hazırlanan rapor temel alınarak niçin ve hangi noktalarda itiraz edildiğine yer veriliyor.

Ayrıca mektupta, çözüm önerilerinin yer aldığı bir ek olduğu öğrenilirken, CHP lideri Baykal'ın mektubunun 'olumlu içerikte' fakat sert bir dil ile yazıldığı ifade ediliyor.

Mektubu, Baykal'ın baş koruması, 06 CHP 06 plakalı makam aracıyla Başbakanlık yeni binaya getirdi. Mektup, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık yapan Başbakan Erdoğan'a ulaştırılacak.

Baykal, öğle saatlerine kadar CHP Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla birlikte mektuba son şeklini verdi. Mektup, özel bir kurye yerine Baykal'ın yakın koruması aracılığıyla bir dosya içerisinde Başbakanlığa gönderildi. Mektubu taşıyan koruma aracı, genel merkezin arka kapısından Başbakanlığa doğru yol çıktığı görüldü.

BAYKAL'IN GÖRÜŞME İLE İLGİLİ BAZI KIRMIZI ÇİZGİLERİ VAR

Açılım politikasının etnik ayrımcılığa yol açtığını belirten Baykal, ikili görüşmenin ise kayda geçmesini istedi.


İŞTE BAYKAL'IN MEKTUBUNDAN İNCE AYRINTILAR