Urfa'da olaylar yeniden alevlendi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde küçük bir kızın kaçırma iddiası ile başlayan olaylar yeniden alevlendi.Yaklaşık 100 kişilik gösterici polise taş atarken, polis gaz bombası atarak grubu dağıtmaya çalışıyor.

 Edinilen bilgiye göre, Viranşehir ilçesinde sabah saat 11.00 sıralarında bir küçük kızın kaçırma olayı ile ilgili olarak başlayan gerginlik akşam saatlerinde de devam etti. Olaya karıştığı iddia edilen zanlılardan Bilal A. ile İsmail K. tutuklanmalarına rağmen adliyeden çıkartılamıyor. Tutuklanan zanlıların cezaevine götürülmesini bekleyen yaklaşık 100 kişilik grup, "Zanlıları bize teslim edin" sloganları attı. Grup daha sonra Kaymakamlık ve adliye binasının da bulundu yerin yanındaki Yenimahalle Polis Karakolu'nu taş yağmuruna tuttu. Polis göstericileri dağıtmak için gaz bombası kullanırken, kentteki gerginlik halen devam ediyor. Güvenlik güçleri Cumhuriyet Meydanı'ndan Ceylanpınar yoluna kadar olan bölümü kısman trafiğe kapattı. Göstericiler rastgele işyerlerine ve bankalara da saldırmaya başladı.
Olay Viranşehir ilçesinde bugün meydana gelmiş ve 8 yaşındaki D.K. isimli kız çocuğu 2 kişi tarafından kaçırma teşebbüsü ile başlamıştı.