Siyah kurdeleli protesto

Festivalin gala gecesine katılan Nurgül Yeşilçay ve eşi Cem Özer, Timuçin Esen'le magazin muhabirleri arasında yaşananları protesto için siyah kurdele taktı. Bunun karşılığında ise muhabirler kamera bıraktı.

46’NCI Antalya Altın Portakal Film Festivali gala gecesine katılan Nurgül Yeşilçay ve eşi Cem Özer, İstanbul’da dizi oyuncusu Timuçin Esen ile magazin gazetecileri arasında yaşanan ve Esen’in gözaltına alınmasına kadar uzanan olayı kollarına taktıkları siyah kurdele ile protesto etti.

Yeşilçay ve Özer, kollarındaki siyah kurdelelerin ne olduğunun sorulması üzerine, “İstanbul’da Timuçin Esen arkadaşımızın başına gelen olayları protesto etmek için taktık” dediler.

Sanatçı çiftin bu açıklaması, festivali takip eden magazin muhabirleri tarafından kamera ve mikrofonlar bırakılarak protesto edildi. Yapılan protestoya sinirlenen ve bağırarak, “Siz de bırakın kameralarınızı” diyen Cem Özer ile festivali izleyen magazin gazetecileri arasında gerginlik yaşandı.

MUHABİRLER SAYGILI YAKLAŞMALI


Magazin gazetecilerinin sanatçıların hayatlarına daha saygılı yaklaşmaları gerektiğini ve zorla mikrofon uzatılarak konuşturmaya çalıştırılmaması gerektiğini belirten Özer, “Timuçin arkadaşımız, gece kulübünden çıkmış ve alkollü iken konuşmak istememiş. Çok doğal bir davranış. Siz, hiç gece kulübüne gitmiyor musunuz, alkollü çıkmıyor musunuz? Kim haklı, işte halk burada onlara soralım” diye konuştu.