Liseli kız : Beni kurtarın!

'Beni bu bataktan kurtarın'

Liseli kız : Beni kurtarın!
MERSİN'de 8 ay önce eroin kullanmaya başlayıp, geçen süreçte bağımlı hale gelen lise öğrencisi 17 yaşındaki G.K., uyuşturucu batağından kurtulabilmek için yardım istediği babasıyla birlikte polise sığındı. İddiaya göre, Mersin Endüstri Meslek Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi G.K., 8 ay önce okul önlerinde 'torbacı' olarak tabir edilen kişilerden edindiği eroini kullanmaya başladı. Aile içinde yaşadığı problemlerden kurtulmak düşüncesiyle başladığı uyuşturucunun bağımlısı olan liseli kız, bu sürede 18 kilo da verdi. İçinde ubulunduğu durumdan kurtulmaya karar veren kız, bu sabah durumunu gitarist babası 43 yaşındaki A.K.'ya anlattı. Baba da sevgiyle yaklaştığı kızını alıp, Mersin Devlet Hastanesi'ne tedavi için götürdü, burada da durumu hastane polisine bildirdi. Baba- kız, daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Emniyet'e götürülmeden önce, uyuşturucuya nasıl başladığını ve bu süre içinde neler yaşadığını gazetecilere anlatan G.K., sokaktaki uyuşturucu satıcılarının asıl hedeflerinin gençler olduğunu söyledi. Okul dışından tanımadığı birinin "Bir kereden bir şey çıkmaz" diyerek kendine uzattığı maddeyi, o anlık stresten dolayı hiç düşünmeden aldığını kaydeden G.K., "O aralar zaten ailevi sorunlarımız vardı, arkadaşlarımla da aram kötüydü. Bir şekilde ben de yalnızlıktan sıkıldım ve başladım. Önceleri haftada bir oluyordu, sonra haftada iki kez oldu, sonra günlük olmaya başladı ve git gide çoğaldı" dedi. G.K., uyuşturucuyu kendisine temin eden kişilerin okul içinden değil, dışarıdan gelenler olduğunu da belirterek, "Bunlar bir kişi de değil, bunların büyük, geniş bir arkadaş çevresi var. İnsanın zayıf noktasından yararlanıyorlar. Okula girmeden önce, bu kişiler eğer sürekli bulundukları yerde duruyorlarsa, gidip onlara söylüyordum. Çok ihtiyacım yoksa suratlarına bile bakmak içimden gelmiyordu. Ama kriz veya başka bir durumda yalvarana kadar bile düştüğümü hatırlıyorum. Okuldan önce söylüyordum, okul çıkışında da getiriyorlardı. Evde veya gizli bir yerde kullanıyordum. Bana krizde olup olmadığımı 'hasta mısın?' diye soruyorlardı, 'Evet' veya 'Hayır' şeklinde haberleşiyorduk. Direk elden getiriyorlardı. Bir paket için günde 30- 40 lira ödediğim oldu. Ailemden para alamasam bile, arkadaşlarımdan veya başka birilerinden buluyordum parayı" diye konuştu.

HATA OLDUĞUNU ANLADIM

Uyuşturucuyu 8 aydan bu yana kullandığını anlatan G.K., daha sonra şunları söyledi; "Son zamanlarda ağzımdan kan gelmeye başlamıştı. Gözlerimin önündeki çökme ve morluklar, sinirlenmem, eve geç gitme isteği veya onu içip de gitme isteği başlamıştı. Bu olay babamın dikkatini çekti. Babam bana ne zaman uyuşturucudan bahsetse, bir şekilde kafamı önüme eğiyordum, utanıyordum ondan. Son zamanlarda yaptığımın hata olduğunu anladım. Uyuşturucuya başladığımda tamamen bir boşluktaydım. Ne yaptığımın farkında değildim. Yaz tatilinde bu illetten kurtulmayı denedim. İki hafta evden hiç çıkmadım. Yemek yiyemedim tam 18 kilo verdim. Bu kişilerin yine beni arayacağını biliyorum. Ama inanıyorum ki, ben bu illetten kurtulacağım ve devlet o kişilerin cezasını verecek. Uyuşturucuya başladığım için çok pişmanım. Ama pişmanlığın yanı sıra kendimle de gurur duyuyorum cesaretimden dolayı. Babamla da gurur duyuyorum, bana bu cesareti, öz güveni verdiği için. Bunu içen genç kız olsun, erkek olsun kesinlikle bir yakınına gitsin söylesin. Bir şekilde destek bulacağına inanıyorum." Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen liseli kız, yaşı küçük olduğu için Çocuk Polisi'ne konuyla ilgili ifade verecek. Kızın verdiği bilgiler doğrultusunda özellikle okul önlerinde öğrencileri hedef alan uyuşturucu tacirleriyle savaş sürecek. G.K., polise vereceği ifadelerinin ardından, yeri açıklanmayan bir merkezde tedavi altına alınacak.

ŞÜPHELENİYORDUM

3 çocuk babası A.K. ise kızının durumundan daha önce şüphelendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kızımın gözlerinin önü çukurlaşmıştı. Okula servisle gidip- gelmesine rağmen çok para istiyordu. Bunun yanında eve geç geliyor ve arkadaşında kalıyordu. Bu yüzden şüphe duyuyordum. Bir sorunu olup olmadığını soruyordum, 'yok' diyordu. Bizim de biraz ailevi sorunlarımız vardı. 3 aydır eve gitmiyordum, başlarında pek duramadım. Bazı olaylar oldu. Bu yüzden çocuklarıma karşı biraz sorumsuz kaldım. Bugün bana söyledi. Ben de polise sığındım. Bu kişilerin cezalandırılmasını istiyorum. Kızım zoru başaracak, bundan eminim. Bu olay bizim için ders oldu. Ailelere tavsiyem, küçük tartışmalar nedeniyle çocuklarını ihmal etmesinler. Çocuklarımızı gerekiyorsa adım adım takip edelim. Ben kızımın yanındayım, arkasındayım. Bu durumda olan ailelere çağrım, çocuklarınıza sahip çıkın"