Ban Ki-mun: Dönüm noktası

BM Genel Sekreteri, Türkiye ile Ermenistan arasındaki imzayı 'dönüm noktası' olarak değerlendirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye ile Ermenistan arasında protokoller imzalanmasını ''tarihi karar'' olarak niteleyerek, bu gelişmenin iki ülkenin aralarında iyi komşuluk ilişkilerinin kurulması ve ikili işbirliğinin gelişmesi yolunda ''dönüm noktası'' oluşturduğunu belirtti.

BM Sözcülüğü'nden ''Türkiye-Ermenistan normalizasyon sürecine'' yönelik olarak yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri normalleştirmeyi hedefleyen iki protokolün Zürih'te bugün imzalanmasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Açıklamada, ''Bu tarihi karar, iki ülkenin aralarında iyi komşuluk ilişkilerinin kurulması ve ikili işbirliğinin gelişmesi yolunda dönüm noktası oluşturmaktadır'' ifadesi kullanıldı.

Genel Sekreter Ban'ın bu gelişmenin Güney Kafkaslarda da barışa, güvenliğe ve istikrara katkıda bulunacağından emin olduğu belirtilen açıklamada, Ban'ın iki ülke arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesini sağlamak için söz konusu iki protokolün Türkiye ve Ermenistan meclislerince hızla onanmasını umduğu da kaydedildi.