Ahmet Türk'ten şok itiraf

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk: Ben ancak bu kadarını başarabiliyorum.

DTP Genel Başkanı, kongrelerinde salonu terk eden Şükrü Ayalan'dan özür diledi. Türk, Ayalan'a "Salona hakim değiliz. Bu kadarını yapabiliyorum" dedi.

DTP Kongresi’nde PKK'lılar için saygı duruşunda bulunulmasından sonra salonu terk eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan’- dan Ahmet Türk’ün özür dilediği ortaya çıktı. Türk “Salona hakim değiliz" itirafında da bulundu.

“Benden bu kadar”

Özüre neden olan olay şöyle gelişmişti. DTP kongresine, AK Parti’yi temsilen katılan Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan katıldı. Ancak Ayalan ölen PKK’lılar için saygı duruşu için ayağa kalkılması üzerine salonu terk etti. Ancak DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, salonu terk eden Ayalan’ın peşinden danışmanını göndererek özür dilediği öğrenildi.

Türk'ün Ayalan'a ve “Bu kadarını başarabiliyorum" diyerek salona ve kongre yönetimi de dahil olmak üzere partililere çok hakim olamadığı mesajını ilettiği belirtildi.

“DTP'yi akredite etmeye çalışıyoruz”

Ayalan ise, kongre salonunu terk etmesini doğru olduğunu savunarak, "Kongre salonunda yapılan korsan gösterilere bir şey diyemem. Ama divan başkanı ölen PKK’lılar için saygı duruşu yapılacağını açıklayınca ben orada duramazdım" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan’ın Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede DTP’li heyete “Biz sizi akredite etmeye çalışıyoruz" dediği öğrenildi.