Dedesinin borcu için kuyumcu soydu

Sivas'ta üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen genç kız, kardeşlerine ve kendisine bakan dedesinin bin 500 TL borcunu ödemek için biber gazıyla kuyumcu soydu.

Dün akşam saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kuyumcular Çarşısı'nda meydana gelen olayda, açıköğretim üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen R.A. (24), çarşıda bir süre gezindikten sonra bir dükkana girdi.

Girdiği dükkanda bilezikleri inceleyen R.A., çantasında bulunan biber gazını çıkararak dükkan sahibi Muhammet Y.'nin gözüne sıkarak etkisiz hale getirdi. Dükkan sahibini etkisiz hale getiren R.A., dükkanın vitrininde bulunan 2 adet bileziği alıp koşarak uzaklaşmaya başladı.

Bu sırada dükkan sahibi Muhammet Y., gözüne sıkılan biber gazının etkisiyle soyulduğunu söyleyerek yardım çağrısında bulundu. Muhammet Y.'nin yardım çağrısını duyan esnaf, çarşıdan elinde bileziklerle koşarak uzaklaşmaya çalışan R.A.'yı yakaladı. Çarşı esnafı, R.A.'yı bir dükkana götürdükten sonra polise haber verdi.

Bu sırada sıkılan biber gazı nedeniyle dükkan sahibi Muhammet Y. ve çarşıda bulunan esnaflar zor anlar yaşadı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri bileziklerin çalındığı dükkanda inceleme yaptıktan sonra R.A.'yı, polis aracına bindirerek karakola götürdü. Açıköğretim üniversitesinde öğrenci olan R.A.'nın, üniversitede örgün eğitime geçmek için tekrar sınava hazırlandığı, babasının şehir dışında olması nedeniyle Sivas'ta bulunan kardeşlerine ve kendisine dedesinin baktığını ve dedesinin bin 500 TL olan borcunu ödemek için bilezikleri çaldığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan R.A.'nın Sivas'ta bir hastanede çalışan ablasından borç aldığı 2 adet bileziği geri vermek için kuyumcudan 2 adet bileziği çaldığı da iddia edildi. R.A.'nın bilezikleri çaldıktan sonra elindeki bileziklerle kaçış görüntüleri ise Kuyumcular Çarşısı'nda bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olaya ilgili soruşturma başlatıldı.