YASAM / İŞTE MELİH GÖKÇEK'İN VEDA BÜLTENİ!

Ankara'yı köy görünümünden kente, kent görünümünden de marka kente dönüştüren Başkan Melih Gökçek, 23,5 yıl sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na veda ediyor.
Başkan Gökçek, 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da olağanüstü toplanacak Belediye Meclisi’nde istifasını verecek ve Belediye Meclis üyeleri ile 23,5 yıldan bu yana sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına veda edecek.
Hayatını kendi sesinden, "Ankara Keçiören Kalaba'da doğdum. Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Sonra evlendim. Kıbrıs’ta askerliğimi yaptım ve iki evladım oldu. Çok çalıştım, limon sattım, yumurta sattım. Alnımın teriyle ekmeğimi kazandım. Ama asıl hayalim, milletime hizmet etmekti. Ve bir gün hayallerim gerçek oldu. Doğduğum toprağa, Keçiören’e belediye başkanı oldum. Sonra minik yavrularımızın ellerinden tuttum. Hayatımın en anlamlı günleriydi. Ama kader bana başka yol çizdi. Hemşehrilerimin teveccühüyle, önce Ankara milletvekili, ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. İlk günden itibaren canla başla çalıştım. Ankara’nın akmayan suyunu, kirli havasını, dar yollarını, trafik sıkıntısını, çöp sorununu ve daha birçok problemini kısa sürede çözdük...” diyerek özetleyen ve 23.5 yıl sürdürdüğü Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan ayrılacak Melih Gökçek'in hayatı geniş şekliyle şöyle: