SPOR / FENERBAHÇE 2 1 TORKU KONYASPOR

Geçtiğimiz haftayı Akhisar yenilgisiyle kapatan Fenerbahçe, bu akşam Konyaspor'u konuk etti. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe evinde Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 2-1'lik skorla kazandı.

Fenerbahçe maçın 27. dakikasında Pierre Webo ile öne geçerken, Konyaspor'un beraberlik golü 43. dakikada penaltıdan Rangelov ile geldi. Kartal'ın öğrencilerine galibiyeti getiren golü ise, 50. dakikada Moussa Sow kaydetti. Öte yandan Fenerbahçe'de Bekir İrtegün, maçın 45+1. dakikasında kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 10 yaptı. Konyaspor ise 5 puanda kaldı Sarı-lacivertliler Süper Lig'in 6. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecekken, Konyaspor ise evinde Başakşehirspor'u konuk edecek.

İSMAİL KARTAL'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor ile yaptıkları mücadelede, geçen haftanın kadrosundan 2 oyuncu değişikliğiyle takımını sahaya sürdü.

3 maçlık cezanın ardından geçen hafta da belinde yaşadığı sorun nedeniyle kadroda yer alamayan Volkan Demirel, 4 haftalık bölümden sonra Mert Günok'tan kaleyi devraldı.

Savunmada sürpriz bir değişiklik yapan teknik direktör Kartal, Alves' in yerine Kadlec'e şans verdi. Sakatlığı nedeniyle forma giyemediği ilk haftadan sonra, 2. 3. ve 4. haftalarda ilk 11'de yer alan Portekizli savunma oyuncusu, bu kez yerini Çek futbolcuya bıraktı. Kadlec ise ligde 3 hafta sonra forma giydi.

Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan Egemen Korkmaz'ın yanı sıra yine sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz kadroda yer almadı.

VOLKAN 5 MAÇ SONRA KALEDE

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Torku Konyaspor mücadelesiyle Spor Toto Süper Lig'de 5 maç sonra forma giydi. Ligde en son geçen sezonun 33. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında görev yapan tecrübeli file bekçisi, bu sezondaki 4 maçla beraber takımının 5 lig maçında kadroda yer almadı.

Sakatlığı nedeniyle ligde 3 maçtır kadrolarda yer almayan Meireles, yedekler arasında şans buldu.

WEBO'DAN 'ÇİVİ GİBİ' GOL!

Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oyunu tercih ederken, orta sahada mücadele oldukça yüksekti. Fenerbahçe rakip yarı alana daha çok giden takım olurken, son paslarda ise başarılı olamadılar. Sarı-lacivertlilerin aradığı gol ise 27. dakikada geldi.

Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Caner Erkin kullandı. Caner'in etkili ortasına iyi yükselen Pierre Webo, penaltı noktasının yanından kafa vuruşunu çok sert yaptı ve kaleci Kaya Tarakçı'nın solundan topu ağlara gönderdi.

KONYA'DAN PENALTI İLE BERABERLİK

Yediği golün ardından ataklarını sıklaştıran Konyaspor, 42. dakikada penaltı ile beraberlik sayısını buldu. Caner Erkin'in Ali Çamdalı'ya ceza alanı sağ çaprazında yaptığı müdahale sonrasında hakem Mete Kalkavan penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına gelen Dimitar Rangelov, sağ ayağıyla yaptığı penaltı vuruşunda topu kaleci Volkan Demirel'in sağından filelerle buluşturdu.

BİR KIRMIZI VE ORTALIK KARIŞTI!

Mücadelenin ilk yarısının sonuna ise kırmızı kart damgasını vurdu. Fenerbahçe'de Bekir İrtegün, 45+1. dakikada oyun dışında kaldı.

Hava topu mücadelesinde Dimitar Rangelov'un sırtına ayağıyla yaptığı bir müdahale yapan Bekir'e, Mete Kalkavan doğrudan kırmızı kart gösterdi. Bu kararın ardından F.Bahçeli oyuncular ciddi itirazlarda bulundu. Volkan ve Caner itirazların ardından sarı kartla cezalandırılırken, takımlar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

F.BAHÇE HIZLI BAŞLADI, GOL GELDİ!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal ikinci yarıya değişiklikle başladı. Sarı-lacivertlilerde Selçuk Şahin, Diego'nun yerine oyuna girdi ve ilk dakikalarda ev sahibi ekip oldukça istekli bir oyun sergiledi. Nitekim gol de fazla gecikmedi.

50. dakikada sağ kanattan Caner Erkin'in kullandığı etkili serbest vuruşta Moussa Sow, altıpasın önünde sağ taraftan yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Kaya Tarakçı'nın önünden sekip ağlarla buluştu. 10 kişi F.Bahçe, rakibi önünde öne geçmeyi başardı.

VOLKAN ÇOK İYİ ÇIKARDI

Geriye düşmesinin ardından Torku Konyaspor rakip yarı alana yerleşti ve beraberlik golü için baskısını her an daha da arttırdı. Yeşil-beyazlı ekip Gabriel Torje'nin önderliğinde saldırmaya başladı. Maçın 55. dakikasında Torku Konyaspor beraberlik golüne çok yaklaştı.

Gabriel Torje'nin sağ çaprazdan yaptığı güzel ortaya Barış Örücü topun gelişine ceza alanı sol çaprazından şutunu çekti. Yerde seken topu kaleci Volkan Demirel çok iyi uzanarak topu son anda kornere çelmeyi başardı.

F.BAHÇE BİR POZİSYON DAHA BULDU

Mücadelenin kalan dakikalarında Fenerbahçe daha kendi yarı alanında bir oyun sergiledi. Sarı-lacivertlilerde Bruno Alves, 67. dakikada Pierre Webo'nun yerine oyuna dahil oldu. F.Bahçe, 77. dakikada Kuyt ile ciddi bir pozisyon daha buldu.

Sağ kanattan ceza sahası içine iyi giren Gökhan Gönül, yerden pasında Dirk Kuyt'ı gördü. Dirk Kuyt, sol ayağıyla yerden yaptığı plase vuruşunda kaleci Kaya Tarakçı sağına giden topu uzanarak parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Konyaspor'un yakaladığı bir pozisyon da, son dakikada Kadlec'in çizgideki müdahalesi ile golle sonuçlanamayınca, mücadele 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile sonuçlandı.