KULTUR SANAT / CENNETTEN KOVULMAK FİLMİNİN ÇEKİMLERİ

Kürt sorununun taraflarından olmamalarına rağmen, çatışmanın etkilerini iliklerine kadar hisseden İstanbullu Emine ile Muşlu Ayşe’nin öykülerini anlatan, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli “Cennetten Kovulmak” filminin çekimleri tamamlandı.

Filmin, bir ay boyunca türlü zorluklara rağmen devam eden çekimleri, İstanbul 'da ve en son Yılmaz Güney 'in “Aç Kurtlar” filmini çektiği Muş 'ta gerçekleştirildi. Yönetmenliğini, 2007 yılından bu yana reklam yönetmenliği yapan, kısa filmleriyle birçok festivalden ödül alan Ferit Karahan 'ın, yapımcılığını ise Ferit Karahan ve Serdar Temel 'in üstlendiği “Cennetten Kovulmak” filminin çekimleri; okuma provaları ve senaryo çalışmalarının da gerçekleştirildiği 8 aylık bir ön çalışmanın ardından, 8 Ocak 2012 'de Şişli Belediyesi 'nin gelecekteki yönetim binasının inşaatında başladı.

Kadrosunda, Ezgi Asaroğlu (Emine), Rojin Tekin (Ayşe), Aziz Çapkurt(Yusuf), Gülistan Acet (Narin) Bünyamin Kavut (Kürşat), Mirza Metin (Ustabaşı Mahmut), Jülide Kural (Emine 'nin annesi) ve Yavuz Çetin 'in (Emine 'nin babası) yer aldığı filmin, 4 aylık post-prodüksiyon sürecinin ardından 100 dakika olarak tamamlanması planlanıyor. Çeşitli festivallere başvuracak olan “Cennetten Kovulmak”, 2012 sonbaharında vizyona girecek. Ekte, ayrıntılı basın bültenini ve filme ait sinopsisi görebilirsiniz.