GUNCEL / DARBE GECESİNİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

CENAZE HİZMETLERİ...'

Sıkıyönetim direktifinin 16. maddesinde suçluların ve suç şebekelerinin içinde olanların ve arananların yakalanıp muhafaza altına alınması, asayiş ve emniyetin temini amacıyla sıkıyönetim komutanlarından il ve ilçe emniyet müdürleriyle yakın işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmaları isteniyor.
17. maddede halkın günlük ihtiyaçlarının karşılanması için tedbir alınması isteniyor, 18 maddede ise sağlık ve cenaze hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi amacıyla sıkıyönetim komutanlıkları ve Sağlık Bakanlığınca tüm tedbirlerin alınacağı vurgulanıyor.

Vatandaşların can ve mal güvenliği için tedbir alınacağı belirtilen sıkıyönetim direktifinin son maddesinde yurtta sulh konseyi tarafından yürürlüğe konulacak tüm talimat ve bildirilerin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden duyurulacağı bildiriliyor.

'BİRLİKLERE GÖREVE HAZIRLANIN' EMRİ

Darbecilerin Genelkurmay Başkanlığından tüm komutanlıklara "hizmete özel" koduyla gönderdiği bir yazıda, genel atama döneminde atamaları yapılan ancak henüz birliklerine katılmayan askerlerden izinlerini sonlandırarak derhal birliklerine katılmaları aksi takdirde haklarında firar işlemi uygulanacağı belirtiliyor.

Kurmay Albay Osman Kardal imzalı "Hazırlık ikazı ve birlik intikalı" konulu ve "gizli" ibareli bir başka yazıda da şu ifadelere yer veriliyor:
"Ülke genelinde meydana gelen ani gelişmeler kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm birlik, kurum ve karargahları tarafından kendilerine verilecek vazifeleri yerine getirmek, güvenliği sağlamak ve işlerliği devam ettirmek maksadıyla, gereken her türlü tedbir tereddütsüz alınacaktır.
2. Bu doğrultuda tüm birlik, kurum ve karargahlar,
A. En kısa sürede hazırlıklarını tamamlayacak,
B. Genelkurmay Başkanlığında verilecek emirleri icra etmek maksadıyla hazır halde bulunacaklardır.
3. Bu kapsamda öncelikli olarak,
A. 1'inci J. Komd. Tug. K.lığı/Çakırsöğüt ve Öz. Kuv.K.lığının uygun birlikleri gecikmeksizin, derhal Ankara'ya intikal edecek,
B. İntikalin süratle gerçekleştirilmesine yönelik her iki birlik komutanı, Kuvvet K.lıkları ve diğer birliklere hür türlü koordine yetkisinin verildiğini."
Yine Tuğgeneral Partigöç tarafından imzalanın "gizli" ibareli bir yazıda, Tümgeneral Osman Ünlü'nün Ankara Sıkıyönetim Komutanı, Tuğgeneral Semih Terzi'nin Özel Kuvvetler Komutanı olarak atandıkları belirtiliyor.

GÖREVLENDİRMELER

"Gizli" ibareli başka bir yazıda da Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün Genelkurmay, Tuğgeneral Erhan Caha'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Tuğamiral İrfan Arabacı'nınDeniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kurmay Albay İlhan Karasu'nun Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Tuğgeneral Faruk Bal'ın Jandarma Genel Komutanlığı ve Yüzbaşı Mustafa Şaban Gümüşiğne'nin Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahlarında "Karargah Sorumlusu" olarak görevlendirildikleri belirtiliyor.