DİZİ / KURT SEYİT VE ŞURA AŞKIN İLK DANSI

Kurt Seyit ve Şura Aşkın İlk Dansı

Kurt Seyit ve Şura

Tutkulu ve masalsı bir aşk hikayesinin anlatıldığı 'Kurt Seyit ve Şura'nın vals sahneleri için Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah uzun bir hazırlık sürecinden geçti, vals dersleri aldı. İlk kez bir dönem dizisinde izleyici ile buluşacak Kıvanç Tatlıtuğ ve iki yıldır ekranlardan uzak kalan Farah Zeynep Abdullah’ın hafızalardan silinmeyecek romantik dansı hayranlarından tam not aldı.

Bir dakikalık tanıtım videosunda Kıvanç Tatlıtuğ, askeri tören üniformasıyla yer alırken, Farah Zeynep Abdullah da dönemin dokusunu yansıtan tuvaletiyle göz kamaştırdı. Diziden ilk görüntülerin de yer verildiği tanıtımda Toygar Işıklı imzasını taşıyan etkileyici jenerik müziği de dizinin iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Kurt Seyit ve Şura’nın; saltanat günlerinden Karpatlar cephesine, isyan kıpırtılarından ihtilalin yangınına, Aluşta’dan işgal altındaki İstanbul'a, 1920'lerin Pera'sına kadar uzanan macera dolu yolculukları bir anlamda aşkın da yolculuğu olacak. Ekranlarda daha önce görmediğimiz bir masalı anlatacak olan Ay Yapım imzalı 'Kurt Seyit ve Şura' 2014 yılının ilk aylarında Star TV ekranlarından izleyicisiyle buluşacak.

Hilal Saral’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senaryosunu Ece Yörenç kaleme alıyor.

Nermin Bezmen'in 'Kurt Seyt ve Shura' adlı kitabından uyarlanan dizi, yüzyıl başı Rusya’sından 1920’lerin İstanbul’una uzanan dönemde yaşanan tutkulu bir aşk hikayesini konu alıyor.

Kıvanç Tatlıtuğ’un muhafız alayının cesur subayı, Kırım Türk’ü Kurt Seyit karakterini canlandırdığı dizide; Kurt Seyit’in ilk görüşte aşık olduğu, soylu bir ailenin asil, güzel ve hayat dolu kızı Şura karakterini ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor.