DİZİ / KURT KANUNU 4. BÖLÜM ÖZETİ VE FRAGMANI

Kurt Kanunu dizisinin 4. Bölüm özeti TRT web sitesinde yayınlanığı anda sitemizde yer alacaktır. Kurt Kanunu 4. Bölüm fragmanı ve 3. bölümde yaşananlar.

İttihat ve Terakki Cemiyetine mensup olan bir grup, Kurtuluş Savaşı sonrasında gerçekleştirilmeye çalışılan yeni oluşumda kendilerini bir tarafa itilmiş ve dışlanmış hissetmiş, bu duygusal güdüyle Cumhuriyet tarihinin belki de en şaibeli olayı olan İzmir suikastına sebebiyet vermişlerdir.

Bu olaydan habersiz olan ve kendini suikastın içinde bulan bir isim vardır: Kara Kemal... Kendini İzmir suikastının içinde bulan, İstanbul'un sahibiyken sığınacak mekan bulamaz hale gelen ve güvenebileceği bütün kapıların yüzüne kapandığı Kara Kemal'in yaşadıklarını anlatan Kurt Kanunu'nun 3. bölümünde:

Gülcemal Vapuru, İzmir'e varır. Suikast ekibi, planlarını uygulamaya koymak için harekete geçer. Abdülkerim ise, Kara Kemal'i dinlemez ve Ballı Naciye aracılığıyla suikast tertibatını engelleyebilmek için İzmir'dekilere bir telgraf yollamak ister. Ancak telgraf, İzmir'e ulaşmadan ortalığı karıştırır.

Suların durulmayacağını anlayarak kaçmak için harekete geçen Naciye, karşısında Komiser Cevdet'i bulur. Naciye'nin yakalanması, Kara Kemal ve Abdülkerim'i şok eder. Öte yandan vakit giderek daralmaktadır.