DİZİ / 6 MANTI 1. BÖLÜM FOTO GALERİ

6 Mantı 1. Bölüm özeti:

mirli Leyla ile Kayserili Kadir, ailelerinin görüş farklılıklarına rağmen evlenmiş ve üç çocuklarıyla birlikte mutlu bir aile kurmayı başarmışlardır. Ailenin ekonomik durumu da iyi sayılır, evlerinin alt katında bulunan mantı lokantasını idare etmektedirler.

Kadir’in erkek kardeşi bir bankada çalışmak üzere, Leyla’nın kız kardeşi Ayla da, yıllardır hayalini kurduğu bölümü kazanarak İstanbul'a ailenin yanına gelirler. Amca ile teyze, taban tabana zıt karakter yapısındadırlar ve misafir oldukları bu evde, yeğenleri ile ne kadar mutlularsa birbirlerinin varlığından o kadar mutsuzdurlar.

Karşılıklı birbirlerinin pes edip gitmesini hesap ederken hayatın hesapsız bir sürpriziyle karşılaşırlar. Bir gün… Çocukların anne-babası, yani Leyla ile Kadir, evden çıkarlar ama geri dönemezler. Ayla ile Murad, abla ve ağabeylerinin evinde rahatça yaşama hayalleri kurarken, bambaşka bir sorumlulukla yüzleşirler...

Çocukların sorumluluğu... Evin sorumluluğu… Ve tabi kendi sorumsuzlukları… Özetle 6 Mantı; iki genç insanın yeğenlerine yaptıkları bir “yedek” anne ve babalık macarası, aynı zamanda bir birlikte büyüme hikayesi.